• Orice, Oriunde, Oricand - dar nu oricum

    ORICE, ORIUNDE, ORICAND - DAR NU ORICUM

  • ORICE, ORIUNDE, ORICAND - DAR NU ORICUM

    ORICE, ORIUNDE, ORICAND - DAR NU ORICUM

Evaluare risc - Servicii evaluare risc

Evaluare risc - KRITI PREST SRL ofera servicii in elaborarea documentatiei de evaluare a riscurilor de accidente si îmbolnaviri profesionale 

In conformitate cu prevederile Legii Securitatii si Sanatatii in Munca nr. 319/2006 angajatorul are obligatia conform art. 12 alin 1 lit. a) “sa realizeze si sa fie in posesia unei evaluari a riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice”. Firma noastra, identifica pericolele si evalueaza riscurile pentru fiecare componenta a sistemului de munca ( executant, sarcina de munca, mijloace de productie, echipamente de munca si mediul de munca pe locuri de munca / posturi de lucru) si stabileste masurile tehnice, organizatorice si sanitare specifice. 

Concret, ce servicii va oferim!

  • Evaluarea factorilor de risc
  • Intocmire documentatie SSM 
  • Protectia muncii 
  • Asistenta lunara
  • Situatii de urgenta - PSI

 

DEFINITII DE BAZA

Pentru a întelege abordarea unei evaluari de risc este important sa se defineasca termenii de baza:

Pericol: orice poate cauza o vatamare

Risc: combinatia între gravitatea vatamarii si probabilitatea unui pericol de a cauza vatamarea

Evaluare a riscului: procesul de estimare a pericolelor la postul de lucru

 

Exemplu:

Pericol: Este logic ca un ferastrau cu lant folosit la taierea lemnului are proprietatea intrinseca de a dauna. Exista numeroase cazuri de lucratori care si-au taiat picioarele.

Risc: Presupunând ca un lucrator neinstruit si fara experienta (probabilitate) foloseste un ferastrau si ca acesta nu a primit echipament individual de protectie adecvat, cum ar fi cizme de protectie, pantaloni cu fibre anti-taiere ( gravitate) etc., atunci probabilitatea, precum sigravitatea unei vatamari, respectiv accident de munca, sunt foarte ridicate.

Evaluarea riscului: Evaluarea riscului este procesul de estimare a celor doua elemente debaza, probabilitate si gravitate, mentionate mai sus. Daca lucratorul va fi instruit, cu sigurantava acorda mai multa atentie si aceasta va reduce probabilitatea unui accident de munca. Daca lucratorul va primi echipament individual de protectie, se va reduce gravitatea unui accident demunca. Ambele masuri vor reduce riscul, dar pericolul în sine va ramâne.

 

Tags Evaluare risc: evaluare risc, evaluare riscuri, risc, evaluare, evaluator risc, evaluare risc Satu Mare